NFT Games

Gods Unchained

Gods Unchained is een nieuw gratis te spelen trading card game waarbij je volledig eigenaar bent van je in-game items. Verzamel zeldzame kaarten, bouw je deck en verkoop kaarten aan andere spelers. In tegenstelling tot andere gratis te spelen games, geeft Gods Unchained je volledige eigendom over je in-game items in de vorm van NFT’s. Gods Uchained is misschien wel de meest populaire NFT trading card game van het moment.

Wat is Gods Unchained?

Gods Unchained is een nieuw, gratis te spelen trading card game dat de industrie wil veranderen. In plaats van spelers te laten betalen voor kaarten en items en ze vervolgens achter een betaalmuur te laten opsluiten, stelt Gods Unchained spelers in staat om hun in-game items echt te bezitten. Dit omvat niet alleen kaarten, maar ook skins, emotes en andere cosmetische items. Deze in-game items worden het bezit van de spelers in de vorm van NFT’s.

De game wordt geleid door Nick Johnstone, de gamedirecteur van Magic: The Gathering bij Wizards of the Coast. Johnstone geciteerd: “Gods Unchained een fundamentele verschuiving vertegenwoordigt in de manier waarop digitale kaartspellen worden gespeeld. Met echt eigendom van kaarten en items kunnen we een meer competitieve en sociale ervaring creëren die echt uniek is voor gaming”.

Gameplay: Hoe werkt Gods Unchained?

In God’s Unchained strijden spelers om de machtigste wezens in het universum op te roepen en ermee te vechten. Elke speler begint met een basisspel kaarten en gebruikt deze om wezens op te roepen en spreuken uit te spreken. Het doel is om de levenspunten van de tegenstander terug te dringen naar 0.

Hoe kun je het Gods Unchained NFT spel winnen

  1. Door de levenspunten van je tegenstander terug te brengen naar 0.
  2. Wanneer het niet lukt om de levenspunten terug te brengen naar 0, kun je het spel ook winnen door meer wezens te besturen dan je tegenstander aan het einde van het spel.

Om een wezen op te roepen, moet je een kaart spelen die overeenkomt met de kleur van het wezen. Er zijn zes kleuren in het spel: wit, blauw, zwart, rood, groen en goud. Je kunt ook spreuken uitspreken door spreukkaarten te spelen. Deze kaarten hebben verschillende effecten, zoals het toebrengen van schade aan je tegenstander of het oproepen van wezens op het slagveld.

Starten met spelen

Het opzetten van een account en het downloaden van de game launcher is een eenvoudig proces. Zodra je een account hebt, kun je op de knop ‘Een nieuw account maken’ klikken om de game te downloaden. De game launcher kan worden gebruikt om de game te installeren en te spelen. God Unchained is een snel kaartspel dat zowel online als offline kan worden gespeeld.

Om het spel te spelen, moet je eerst een kaartspel maken. Een kaartspel moet minimaal 30 kaarten hebben en kan maximaal 70 kaarten bevatten. Je kunt elke combinatie van de zes decks gebruiken, of je kunt je eigen aangepaste deck maken.

Zodra je je kaartspel hebt gemaakt, ben je klaar om te beginnen met spelen!

Kaarten: Wat voor soort kaarten zitten er in het spel en hoe werken ze?

Er zijn veel verschillende soorten kaarten in God’s Unchained. Elke kaart heeft een uniek effect dat kan worden gebruikt om je te helpen het spel te winnen. Sommige kaarten kunnen schade toebrengen aan je tegenstander, terwijl andere je troepen kunnen genezen. Er zijn ook kaarten die kunnen worden gebruikt om extra kaarten te trekken, of om extra middelen te krijgen.

Creature kaarten

Bij het spelen van een creature card wordt het wezen op het bord voor de speler gelegd. Het kan dan de kaarten van andere spelers en/of hun god aanvallen. Als het de kaart van een andere speler verslaat, legt die speler de kaart af. Als het de god kaart verslaat, verliest die speler het spel.

Een speler kan maximaal 6 creature kaarten tegelijk op het bord hebben liggen. Een creature kaart is te herkennen aan een vierkante afbeelding op de kaart.

Spell kaarten

Een spreukkaart kan uit de hand van een speler worden gespeeld om een onmiddellijk effect uit te oefenen. Het effect van de spreukkaart wordt bepaald door de tekst en kan van alles zijn zoals het toebrengen van extra schade aan de tegenstander. Een spelkaart is te herkennen aan de cirkelvormige afbeelding op de kaart.

Relic kaarten

Een relic kaart is te herkennen aan een hexagon vorm van afbeelding op de kaart. Een speler kan een relikwiekaart uit zijn eigen hand op het bord spelen. Een relikwiekaart gebruikt geen slot voor een wezen, maar verschijnt in plaats daarvan in de linkerbovenhoek van je god. Een Relic kaart geeft je god de mogelijkheid om een tegenstander rechtstreeks aan te vallen, of een speciale kracht uit te voeren aan de hand van de tekst op de kaart.

Play to earn (P2E)

Verdien items die voor echt geld (ETH) kunnen worden verhandeld door alleen maar games te spelen. In Gods Unchained kun je je verdiende in-game items verkopen op online marktplaatsen zoals de Immutable X Marketplace. Spelen om te verdienen heeft vele vormen in Gods Unchained:

Gods Unchained weekendtoernooien

Spelers kunnen uitbreidingspakketten (kaartpakketten met NFT-kaarten) verzamelen op basis van hun prestaties tijdens de weekendtoernooien. Dit wordt de meeste weekenden georganiseerd en staat open voor alle rangen. Spelers kunnen uitbreidingspakketten (kaartpakketten met NFT-kaarten) verzamelen op basis van hun prestaties tijdens de weekendtoernooien. Dit wordt de meeste weekenden georganiseerd en staat open voor alle rangen.

Gods Unchained Forge

De core-kaarten (niet-NRT-kaarten) die je in games kunt verdienen, kunnen worden samengevoegd om Meteorite NFT-kaarten te maken. Deze kunnen vervolgens aan andere spelers worden verkocht of in het spel worden gebruikt. Dit kun je doen doormiddel van de Gods Unchained Forge.

Gods Unchained Events

Er zijn soms evenementen waarbij spelers punten kunnen verdienen door met andere deelnemers te spelen. Deze events kunnen van alles inhouden en zijn steeds weer anders. Om hiervan op de hoogte te blijven kun je het beste het Gods Unchained blog volgen. Hierop worden nieuwe evenementen altijd aangekondigd.

Conclusie

Kortom, God’s Unchained is een uniek en leuk spel om te spelen. De graphics zijn verbluffend, de gameplay is soepel en de kaarten zijn goed uitgedacht. Als je op zoek bent naar een nieuw kaartspel om te spelen, dan is God’s Unchained zeker de moeite van het bekijken waard.